Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Delagacija Grupacije za pijačnu delatnost Makedonije u Srbiji

Beograd, 25.06.2012

Delegacija Grupacije za pijačnu delatnost pri Privrednoj komori Makedonije, koju čine predstavnici preduzeća koja se bave pijačnom delatnošću iz Skoplja, Ohrida, Bitolja, Prilepa, posetila je danas JKP „Gradske pijace" iz Boegrada.

Gosti su  na radnom sastanku imali prilike da se upoznaju sa delatnošću JKP "Gradske pijace" iz Beograda, najveće pijačne uprave u Srbiji,  novim zakonskim aktima koji regulišu pijačnu delatnost u Srbiji i aktivnostima Poslovnog udruženja "Pijace Srbije", odnosno Grupacije za pijačnu delatnost pri Odboru za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije.

Delegacija iz Makedonije je tokom boravka u Beogradu  posetila pijace "Zeleni venac", "Blok 44" na Novom Beogradu i novoformirano preduzeće "Veletržnice Beograd".

Cilj  ovog razgovora i posete kolega iz Makednoje je unapređenje i jačanje regionalnog povezivanja pijaca Zapadnog Balkana i uspostavljanje platforme za redovnu razmenu informacija, iskustava i znanja.

U nastavku posete Srbiji, delegacija Grupacije za pijačnu delatnost pri Privrednoj komori Makedonije će posetiti Suboticu i upoznati se sa načinom rada JKP "Subotičke pijace" i "Tržnica" a.d.

 

Povratak...