Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Zajednički sastanak Upravnog odbora i radnih grupa za zakonodavstvo i standardizaciju

Zrenjanin, 15.05.2015

U Zrenjaninu je 14. maja održana treća ovogodišnja sednica Upravnog odbora i zajednićki sastanak radnih grupa za standardizaciju i zakonodavstvo Poslovnog udruženja „Pijace Srbije".

Ključne teme oba sastanka bile su posvećene aktuelnim problemima pijačnih uprava. Razgovaralo se o predlogu trajnog rešenja modela dnevne naplate pijačarine, koji će biti prihvatljiv kako pijačnim upravama, tako i nadležnim državnim organima, kao i o uslovima prodaje i kontroli hrane životinjskog porekla na pijacama, odnosno izradi pravilnika koji bi imao za cilj da definiše obaveze i nadležnosti pijačnih uprava i precizno ih razdvoji u odnosu na obaveze i nadležnosti inspekcijskih organa.

Predstavnici Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije su članove Upravnog odbora upoznali sa predlozima Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, a Upravni odbor je usvojio i predlog programa manifestacije "Dani pijaca Srbije 2015", koja će se održati od 4. do 7. juna u Subotici.

Tokom boravka u Zrenjaninu, delegacija članova UPS-a je zajedno sa predstavnicima JKP "Pijace i prakinzi", kao domaćinom ovih skupova, posetila lokalnu samoupravu Grada Zrenjanina gde ih je primio pomoćnik gradona?lenika David V. Dimkić.

Povratak...