Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Otvoreni „Dani pijaca Srbije 2015“

Subotica, 05.06.2015

Četvrtu manifestaciju  „Dani pijaca Srbije 2015" i peti Sajm domaće hrane, vina i rakije "Ukusi tradicije",  u petak, 5. juna, svečano je otvorio Ilija Maravić, predsednik Skupštine Grada Subotica.

-  Pijace će postojati dok i mi budemo postojali - rekao je na otvaranju Ilija Maravić. - Nikada ni jedan megamarket neće moći da ugasi pijace, jer se na njima grade posebni odnosi između proizvođača odnosno prodavaca i kupaca. To je odnos koji će da fumcioniše večno.

Maravić je naglasio značaj Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" i ovih manifestacija za promociju pijačne delatnosti i ukazivanje na probleme sa kojima se suočavaju,

U ime Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" i Akcionarskog društva "Tržnica" Subotica, kao domaćina ovih manifestacija, goste, predstavnike pijačnih uprava iz cele srbije i izlagače, pozdravio je Branislav Joka, generalni direktor "Tržnice" a.d. Subotica. On se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji i poželeo učesnicima i gostima uspešan nastup i ugodan boravak u Subotici.

Organizatori ovih manifestacija su Poslovno udruženje „Pijace Srbije", Akcionarsko društvo „Tržnica" iz Subotice i Udruženje „Ukusi tradicije" uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica i JKP „Subotičke pijace".

Na ove dve manifestacije, na više od pedeset štandova, učestvuje oko osamdeset izlagača, poljoprivrednih proizvođača, zanatskih radnji, proizvođača domaće hrane, vina, rakije i rukotvorina iz gotovo svih delova Srbije.

Tokom boravka u Subotici, predstavnici Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" su posetili i lokalnu samoupravu, gde su sa predsednikom Sskupštine, Ilijom Maravićem, razgovorali o aktivnostima udruženja i načinima kako da se sačuva i uanpredi pijačna delatnost. Gosti su tokom posete imali priliku da obiđu Gradsku kuću i čuju informacije o ovom velelepnom secesijkom zdanju.

Peti Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije" i četvrta manifestacija „Dani pijaca Srbije" su za posetioce otvoreni od četvrtka, 4. juna u 10 časova, do nedelje, 7. juna u 14 časova.

Za posetioce ovih manifestacija organizatori su obezbedili i zanimljivi večernji kulturno-zabavni program. U četvrtak, 4. juna od 18,30 časova na bini koja je postavljena ispred Hale sportova, nastupio je Tamburaški orkestar „Hajo".







Povratak...