Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

U Кraljevu održana tri sastanka PU „Pijace Srbije“

Kraljevo, 09.06.2023

U Кraljevu su 08. i 09. juna 2023. godine održana tri sastanka Poslovnog udruženja „Pijace Srbije". Na drugoj ovogodišnjoj sednici Upravnog odbora razgovaralo se obeležavanju 20 godina Udruženja i inicijativi za smanjenje stope PDV-a sa 20 na 10% za poljoprivredna gazdinstva koja posluju na pijacama. Upravni odbor je doneo odluku da se svečana sednica Skupštine Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" u povodu dvadesetogodišnjeg jubileja održi u drugoj polovini septembra u Beogradu.

Na redovnoj, četvrtoj sednici, članovi Skupštine Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" su usvojili Izveštaj o radu u 2022. i Program rada u 2023. godini. Pre početka sednice, prisutne je pozdravio Predrag Terzić, gradonačelnik Grada Кraljeva, koji im je poželeo dobrodošlicu i uspešan rad u Кraljevu.

Gost stručnog skupa na temu „Obaveze i prava preduzeća koja se bave pijačnom delatnošću u kontroli prometa na pijacama", koji je održan nakon sedenice Skupštine, bio je Aleksandar Adamović, v.d. pomoćnika ministra Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i glavni tržišni inspektor u Sektoru tržišne inspekcije.

Tokom panel rasprave razgovaralo se o svim aspektima primene Zakona o trgovini na pijacama, problemima sa kojima se preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću upravljanja pijaca susreću u praksi i načinima njihovog rešavanja.

Poslovno udruženje „Pijace Srbije" je ovaj stručni skup organizovalo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnje i spoljne trgovine, Sektor tržišne inspekcije, i Udruženjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije.

Tokom boravka u Кraljevu članovi Udruženja su posetili Javno preduzeće „Pijaca" i obišli centralnu gradsku pijacu na kojoj, na prostoru od oko 4 hektara, uspešno rade zelena, robna, zanatska, kvantaška i auto pijaca.Povratak...