Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

STUDIJSKO PUTOVANJE

Rijeka, 29.09.2010

Delegacija Poslovnog udruženja pijaca Srbije je od 28. septembra do 1. oktobra posetila kolege iz Hrvatske. U okviru studijskog putovanja predstavnici UPS-a su boravili u Rijeci i Zagrebu.
Tokom posete Rijeci delegacija UPS-a je posetila Regionalnu veletržnicu Rijeka - Matulji d.d. koja je sastavni deo mreže Nacionalne veletržnica Hrvatske. Kolegama iz Srbije veletržnicu u Matuljima predstavio je direktor Thierry Randisi.
Kao deoničko društvo RVRM je osnovan 1997. godine, a veletržnica je počela sa radom 2001. godine. Nalazi se na zapadnom izlazu riječke zaobilaznice u radnoj zoni u Matuljima odnosno na jednom od najvažnijih prometnih pravaca u Republici Hrvatskoj, što veletržnici osigurava kvalitetnu povezanost sa potrošačkim centrima u regionu. Prostor Veletržnice obuhvata 14.300 kvadratnih metara. Zgrada veletržnice ima površinu od 2.400 m 2, unutar koje je smešteno 26 odvojenih izložbeno-prodajnih prostora za veleprodaju voća i povrća. Zgrada je klimatizovana i opremljena sa svim potrebnim komunalnim i telekomunikacijskim priključcima. Poljoprivredni proizvođači imaju na raspolaganju 64 parking mesta za prodaju na prostoru takozvane «Zelene tržnice», od kojih je 14 mesta opremljeno priključcima za električnu energiju. Veletržnica raspolaže sa 50 tonskom mosnom vagom, sredstvima za pretovar i interni transport roba, ugostiteljskim objektom, sanitarnim čvorom i kioskom. Od 2003. godine na Veletržnici radi i kancelarija poljoprivredno savetodavne službe i carinska ispostava.
U toku posete Rijeci organizovan je i obilazak „Tržnica" d.d. iz Rijeke odnosno centralne pijace u Rijeci.

 

Povratak...