Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

SARADNJA VELETRŽNICA I TRŽNICA ZAPADNOG BALKANA

Beograd, 19.10.2010

Predstavnici veletržnica i tržnica iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Federacije Bosne i Hercegovine potpisali su 19. oktobra u Beogradu Deklaraciju o umrežavanju. Ovaj dokument je verifikovan tokom međunarodnog skupa pod nazivom "SARADNJA IZMEDJU VELETRŽNICA I TRŽNICA ZAPADNOG BALKANA", koji je 18. i 19. oktobra održan u "Sava centru."
Cilj skupa je unapređenje i jačanje regionalnog povezivanja veletržnica i tržnica zemalja Zapadnog Balkana i uspostavljanje platforme za redovnu razmenu informacija, iskustava i znanja u vezi sa relevantnim nacionalnim i zakonodavstvom EU, organizacionom strukturom tržišta, bezbednosti hrane, sistema kvaliteta, kao i informacija o tržišnim kretanjima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Organizatori skupa bili su Stalna radna grupa za regionalni i ruralni razvoj za Jugoistočnu Evropu (SWG) i Poslovno udruženje pijaca Srbije uz podršku JKP "Gradske pijace" iz Beograda.
O bezbednosti hrane na pijacama, što je bila vodeća tema skupa, govorio je Dragan Pušara, magistar kvaliteta i bezbednosti hrane, direktor JKP „Gradske pijace" iz Beograda.Povratak...