Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

DRUGA KONFERENCIJA PROJEKTA ECO-COOP

Subotica, 15.11.2010

Druga konferencija IPA projekta koji nosi naziv ECO-COOP održana je 15. novembra u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" u Subotici. Konferencija je okupila više od sto učesnika iz Srbije i Mađarske.
Projekat pod punim nazivom „Enhancing economic cooperation in the field of integrated agricultural supply of goods along the Serbian-Hungarian border (ECO-COOP)" realizuje se u saradnji lokalne samouprave Grada Subotice, kao vodećeg partnera i Ureda gradonačelnika lokalne samouprave grada sa pravima županije Segedina, kao projektnog partnera.
Tema druge konferencije bila je „Proizvodnja, distribucija i prodaja organske hrane u savremenom pijačnom okruženju". Na plenarnom delu konferencije teme su bile „Stanje organske poljoprivrede u Srbiji sa osvrtom na Vojvodinu" (predavač: Nenad Novaković, direktor preduzeća za kontrolu i sertifikaciju Organic Control System) i „Bezbednost hrane na pijacama" (predavač: Dragan Pušara, magistar kvaliteta i bezbednosti hrane, direktor JKP „Gradske pijace", Beograd).
U popodnevnom radu po sekcijama razgovaralo se na teme „Plasman i prodaja organske hrane na pijacama u Srbiji (moderator: Branko Čičić , predsednik Fonda „Organska Srbija") i „Kontrola i označavanje robe kontrolisanog kvaliteta (moderator: Aleksandar Pižurica, šef Odseka veterinarske inspekcije Severno-bačkog upravnog okruga).Povratak...