Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

RADIONICE U SUBOTICI I SEGEDINU

Subotica, 24.01.2011

Predstavnici Udruženja pijaca Srbije iz Subotice, Niša, Leskovca, Kruševca i Pančeva su 24. i 25. januara 2011. godine učestvovali u radu dve radionice IPA projekta prekogranične saradnja Mađarska - Srbija, pod nazivom ECO COOP.
U Subotici je 24. januara održana radionica pod nazivom „Uslovi i mogućnost osnivanja pijaca na teritoriji srpsko-mađarske granice".
Na temu „Ulaganje inputa u poljoprivredu (veštačko đubrivo, genetski modifikovano semenje) ili sistemi biodivezrziteta i sistemi uštede energije, opis kontrole na pijacama" predavači su bili Dr Andrija Peić, agronom iz Subotice, Aleksandar Pižurica, šef republičke Veterinarske inspekcije Severno-Bačkog upravnog okruga i Milan Mileusnić, šef pokrajinske Sanitarna ispekcije za Severno-Bački upravni okrug. O „ Mogućnostima osnivanja regionalnih i lokalnih veletržnica u Srbiji" govorio je Savo Duvnjak, izvršni direktor Udruženja pijaca Srbije, a na temu „Mogućnosti i uslovi razvoja saradnje i razmene roba regionalnih i lokalnih tržnica" predavanje je održala Törökné dr Szántó Katalin, direktor Veletržnica Dorožma (Segedin).
Osnovna tema radionice u Segedinu bila je „Iskustvo zelenih pijaca u prodaji i proizvodnji dobara u mađarsko-srpskoj pograničnoj regiji".Povratak...