Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Upitnik za bazu podataka Udruženja pijaca Srbije

Beograd, 12.09.2012

Poslovno udruženje „Pijace Srbije" radi na ažuriranju baze podataka o pijačnim upravama i infrastrukturnim kapacitetima pijačne delatnosti u Srbiji.

Prikupljeni i obrađeni podaci će biti sastavni deo dopunjene verzije studije "Strategija razvoja pijačne deltanosti u Srbiji", koja se priprema za jednu od narednih tematskih rasprava koju će Poslovno udruženje "Pijace Srbije" organizovati do kraja 2012. godine. Obrađeni podaci o pijačnim upravama i infarstrukturnim kapacitetima pijačne delatnosti u zemlji će biti stavljeni na raspolaganje i specijalizovanim projektnim timovima Udruženja "Pijace Srbije", koji su formirani odlukom Upravnog odbora.

Projektni tim za robne pijace radi na izradi materijala koji će uz analizu postojećeg stanja na robnim pijacama u Srbiji ponuditi i model trajnog rešavanja legalizacije prodaje na robnim pijacama, statusa prodavaca i niza drugih problema sa kojima se suočava ovaj segment pijačne delatnosti.

Projektni tim za standardzaciju radi na predlogu modela uspostavljanja jedinstvenih i opšte prihvatljivih standarda u pijačnoj delatnosti, odnosno kategorizacije pijaca, kako po vrstama tako i po značaju.

Sve dosadašnje aktivnosti na prikupljanju i obradi podataka vezanih za pijačnu delatnost u Srbiji značajno su pomogle Poslovnom udruženju "Pijace Srbije" da se pozicionira kao ozbiljno i jako strukovno udruženje te da uspostavi dobre odnose na nadležnim državnim organima.

U prilog tome govore i rezultati postignuti tokom  nekoliko proteklih godina među kojima su svakako najznačajniji nepsoredno učešće Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" u formulisanju Zakona o trgovini i Zakona o komunalnim delatnostima, odnosno još uvek aktivno učešće u izradi strategije transformacije i restruktuiranja javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Upitnike možete popuniti online, ako kliknete na baner na desnoj (Upitnik) strani web prezentacije UPS-a.

 

 

Povratak...