Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Sertifikacija domaće hrane i poseta sajmovima u Subotici

Subotica, 11.06.2012

 

Na drugoj sednici u 2012. godini, koja je 7. juna održana u Subotici, Upravni odbor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" je  razgovarao o Uredbi Vlade Republike Srbije o merilima za obavljanje komunalne delatnosti.

Za novog predsednika Grupacije za pijačnu delatnost pri Odboru za Komunalnu delatnost Privredne komore Srbije izabran je Predrag Veinović, vršilac dužnosti direktora JKP „Gradske pijace" iz Boegrada, a članovi Upravnog odbora su dogovorili i program organizacije dočeka delegacije pijačnih uprava iz Makedonije, organizovanih u Grupaciju "Pazari" u okviru Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Makedonije.

Tokom dvodnevnog boravka u Subotici, članovi Udruženja pijaca Srbije su učestvovali na stručnom skupu pod nazivom  „Sertifikacija proizvoda domaće hrane" koji je u sklopu projekta „Ukusi tradicije", pripremio Nenad Novaković, direktor preduzeća „Organic Control System" iz Subotice, ovlašćenog za sertifikaciju proizvioda organske i domaće hrane.

Članovi UPS-a su posetili i dva sajma. Prvo su običli VI. međunarodni sajam privrede „Subotica 2012", koji organizuju JKP „Subotičke pijace" u saradnji sa Gradom Subotica i Regionalnom privrednom komorom, a potom i II sajam tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije 2012".

 Povratak...