Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Zakon o pijacama i projekti razvoja pijačne delatnosti

Ruma, 04.10.2013

U petak, 4. oktobra, u Rumi su održane dve tematske rasprave Poslovnog udruženja „Pijace Srbije". U prepodnevnom programu predstavnici najvećih pijačnih uprava u Srbiji razgovarali su o Nacrta zakona o pijačnoj delatnosti, koji je izrađen kao predlog Radne grupe za zakonodavstvo Poslovnog udruženja "Pijace Srbije". UPS će ovaj akt, nakon javne rasprave unutar udruženja, predložiti na razmatranje nadležnom ministarstvu Vlade Republike Srbije. 

Nacrt zakona o pijačnoj delatnosti ima za cilj da u jednom pravnom aktu precizno definiše pijačnu delatnost, koja je trenutno uređena nizom zakonskih i podzakonskih propisa. Istovremeno, ovaj document treba da obezbedi i nesmetan razvoj pijačne delatnosti, odnosno otvori mogućnost za uvođenje novih sadržaja na pijace u Srbiji.

Na drugoj tematskoj raspravi predstavljeno je nekoliko razvojnih projekata pijačnih uprava iz Beograda, Pančeva, Subotice, Niša i Kikinde.

Svi projekti će biti prosleđeni na konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata uređenja i poboljšanja komunalne infrastrukture, koje raspisuje ministartvo građevinarstva i urbanizma.

Uz predstavnike sedamnaest pijačnih uprava iz cele Srbije, u radu tematskih skupova je učestvovao i Miloje Vojinović, načelnik Republičke komunalne inspecije i predstavnici Odbora za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije.

Povratak...