Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

„Dani pijaca Srbije 2014“ u Nišu

Beograd, 21.08.2014

Ovogodišnja manifestacija „Dani pijaca Srbije" održaće se od 19. do 21. septembra u Nišu. Domaćin je Javno komunalno preduzeće „Tržnica", a članovi UPS-a i prodavci sa pijaca iz cele Srbije izlagaće na Niškom sajmištu.

Cilj manifestacije „Dani pijaca Srbije" je da okupi i predstavi proizvođače i prodavce domaće hrane sa pijaca u Srbiji i promoviše pijačnu delatnost kao izrazito značajan kanal distribucije svežeg voća i povrća, mlečenih i mesnih proizvoda, jaja, meda, organske i domaće hrane.

„Dane pijaca Srbije 2014" organizuje Poslovno udruženje „Pijace Srbije" u saradnji  sa lokalnom samoupravom Grada Niša, Javnim komunalnim preduzećem „Tržnica" Niš" i Udruženjem "Ukusi tradicije" iz Subotice.

U sklopu ove manifestacije planirana je i promocija "Vodiča za dobru proizvođačku i dobru higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla koja se plasira na pijacama", koji je Udruženje pijaca Srbije uradilo u saradnji sa Upravom za vetrinu pri Ministarstvu poljoprivrede i životne sredine Republike Srbije.

Ovogodišnji "Dani pijaca Srbije" trebalo je da se održe poečtkom juna u Pančevu, ali je manifestacija odložena zbog poplava koje su pogodile veliki deo Srbije.

Povratak...