Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Treći “Dani pijaca Srbije” u Nišu

Niš, 20.09.2014

U petak, 19. septembra na Niškom sajmištu je počela treća manifestacija "Dani pijaca Srbije" koju su zajednički organizovali Javno komunalno preduzeće "Tržnica" iz Niša i Poslovno udruženje "Pijace Srbije" uz podršku lokalne samouprave Grada Niša.

Na trećim "Danima pijaca Srbije" učestvuje više od sto izlagača, od kojih je najviše iz regiona Niša. Na štandovima i tezgama Niškog sajmišta predstavili su se i prodavci sa pijaca iz Beograda (JKP "Gradske pijace"), Niša (JKP "Tržnica"). Kragujevca (JKP "Gradske tržnice"), Kraljeva (JKP "Pijace") i Subotice (JKP "Subotičke pijace").

Treću manifestaciju "Dani pijaca Srbije" svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Niša, Ljubivoje Slavković, koji je naglasio da su pijace uvek bile i ostale mesta na kojima se prodaje i kupuje, al ii na kojima se ljudi sreću da bi porazgovarali i razmenili informacije. On je naglasio da pijace treba čuvati i sačuvati kao važna mesta kako za snabdevanje građana tako i kao prostore na kojima manji poljoprivredni proizvođači uspešno mogu plasirati svoje proizvode bez posrednika.

Direktor JKP "Tržnica" iz Niša, Radovan Milojević. kao domaćin ove manifestacije, rekao je da su "Dani pijaca Srbije" prilika da se Nišlije upoznaju is a ponudom drugih pijaca iz Srbije. On je istkao da je ovo dvadeseta manifestacija koja se za manje od godinu dana organizuje na prostoru Niškog sajmišta, nastalog u savtremenom objektu nekadašnje pijace "Duvanište" koja nije uspešno radial.

Posetioci "Dana pijaca Srbije" su nakona svečanog otvaranja imali priliku da degustiraju neke od izloženih proizvoda, a JKP "Tržnica" je gostima i poetiocima ove manifestacije pripremila i podelila više od sto porcija riblje čorbe.

U subotu, 20. septembra, na Niškom sajmištu je održana i Skupština udruženja kozara Južne Srbije. Na ovom skupu, koji je organizovan u sklopu manifestacije "Dani pijaca Srbije", kozari i ovčari iz ovog regiona su dogovorili saradnju i zajednički nastup na tržištu. Skupu je prisustvovao i savetnik predsednika Vlade Srbije, prof.dr Dragan Glamočić, koji je rekao da će ovako udruženi, kozari i ovčari imati bolji prolaz na međunarodnom tržištu.Povratak...