Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Promocija Vodiča za hranu životinjskog porekla

Kraljevo, 17.10.2014

U Kraljevu je 17. oktobra održana i promocija "Vodiča za dobru proizvođačku (GMP) i dobru higijensku (GHP)  praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla koja se prodaje na pijacama", koji je Poslovno udruženje "Pijace Srbije" pripremilo u saradnji sa Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede i životne sredine.

Vodič je odštampan u tiražu od 2.000 primeraka, a tokom narednih nekoliko nedelja biće besplatno podeljen proizvođačima i prodavcima hrane životinjskog porekla na pijacama u oko dvadeset gradova u Srbiji. Vodič su finasirale pijačne uprave, članice UPS-a, sa ciljem da doprinesu edukaciji proioizvođača i prodavaca hrane ove vrste na na  pijacama.

Vodič je prvenstveno namenjen proizvođačima koji svoje proizvode plasiraju na pijacama, vašarima i manifestacijama, odnosno poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave proizvodnjom domaće hrane u vlastitom domaćinstvu.

Cilj vodiča je ponudi informacije o  načinu primene dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse, odnosno sertifikacije i registracije proizvoda životinjskog porekla (suhomesnati proizvodi, mlečni proizvodi, med, testenine sa jajima itd.) pre njihovog puštanja u promet.
Povratak...