Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Poseta JKP “Bioktoš” i Gradskom veću Užica

Užice, 28.11.2014

Tokom boravka u Užicu delagacija članova Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" je posetila lokalnu samoupravu i Javno komunalno preduzeće "Bioktoš" kao aktivnog člana udruženja.

U loklanoj samoupravi Užica predstavnici Udruženja pijaca Srbije su razgovarali sa Dragoljubom Kostićem, članom Gradskog veća zaduženog za javna preduzeća. Delegacija UPS-a je gospodinu Kostiću prenela zaključke tematske rasprave o primeni Zakona o trgovini na pijacama i naglasila da je ovaj skup u Užicu organizovan i kao podrška JKP "Bioktoš" u rešavanju problema nelegalne prodaje na centralnoj pijaci. Zaključak, kako tematske rasprave, tako i razgovora sa članom Gradskog veća Užica, je da se problemi ove vrste moraju rešavati sinhronizovanim delovanjem lokalne samouprave, pijačne uprave, odnosno svih nadležnih inspekcijskih službi i državnih organa. Podršku ovakvom stavu dali sui  učesnici tematske rasprave iz Tržišne inspekcije.

Delegacija Upravnog odbora UPS-a je postila i kolege iz JKP "Bioktoš" i upoznala se sa radom glavne gradske zelen pijace i mlečne hale u okviru nje, koja spade u red najbolje opremljenih i uređenih prostora ove vrste u Srbiji.Povratak...