Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Sednica Upravnog odbora u Subotici

Subotica, 04.06.2015

Na četvrtoj ovogodišnjoj sednici, koja je 4. juna održana u Subotici, članovi Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" su raspravljali o Nacrtu zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, a usvojene su i informacije  o podacima o pijačnoj delatnosti, koje su lokalne samouprave dostavile Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture, odnosno o organizaciji četvrte manifestacije "Dani pijaca Srbije", koja je od 4. do 7. juna održana u Subotici.

Upravni odbor je tokom sednice u Subotici razgovarao i o sastanku koji je istog dana održan u "Veletržnici Beograd", na kojem je prisustvovao deo članova Udruženja. Članovi Upravnog odbora koji su prisustvovali ovom skupu, informisali su kolege o razgovoru u "Veletržnici Beograd", a Upravni odbor je potom usvojio zaključak u kojem se kaže:

  • Poslovno udruženje "Pijace Srbije" okuplja 26 pijačnih uprava iz cele zemlje sa oko 80 odsto tržišnog udela u pijačnoj delatnosti  Srbije.
  • Od kako postoji, Poslovno udruženje "Pijaca Srbije" je uvek bilo otvoreno za saradnju, kako sa nadležnim državnim i organima lokalnih samuprava, tako i sa svim pravnim licima, udruženjima i asocijacijama koje se bave proizvodnjom i plasmanom poljoprivrednih, prehrambenih i drugih proizvoda koji se, u skladu sa važećim zakonskim propisima, mogu ponuditi kupcima na pijacama u Srbiji. Otvorenost i spremnost za saradnju koja je u interseu članica i ubuduće će biti jedan od temeljnih postulata aktivnosti Poslovnog udruženja "Pijace Srbije".
  • Kao asocijacija pravnih lica koja se bave pijačnom delatnošću, uglavnom javnih komunalnih preduzeća kojima su osnivači lokalne samouprave, Poslovno udruženje "Pijace Srbije" je spremno da podrži svaki razvojni projekat koji može doprineti uspešnijem i profitabilnijem poslovanju svojih članica.  To važi i za idjene skice projekta razvoja "Nacionalne veletržnice", koji je u četvrtak, 4. juna 2015. godine delu članova PU "Pijace Srbije" usmeno promovisalo Privredno društvo "Veletržnica - Beograd" d.o.o. iz Beograda.
  • Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku da potencijalno učešće u ovom projektu, u ime svih svojih članova, isključivo preko svojih ovlašćenih predstavnika, koordinira  Poslovno udruženje "Pijace Srbije", kao asocijacija koja već dvanaest godina aktivno radi na razvoju i promociji pijaca kao izrazito značajnijh kanala distribucije svežeg voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda na malo, naročito domaćih proizvođača među kojima su najbrojnija manja poljoprivredna gazdinstava.
Povratak...