Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Sednica Upravnog odbora u Pančevu

Pančevo, 10.09.2015

Peta ovogodišnja sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" održana je 10. septembra u Pančevu. Domaćin sastanka je bilo Javno komunalno preduzeće "Zelenilo" u saradnji sa lokalnom samoupravom Pančeva. 

Sastanak je održan u zgradi lokalne samouprave, a članove Upravnog odbora je na početku sednice pozdravio gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Upravni odbor je na sastanku u Pančevu usvojio izveštaj o organizaciji četvrte manifestacije "Dani pijaca Srbije" koja je od 4. do 7. juna održana u Subotici. Zaključeno je da su ovogodišnji "Dani pijaca Srbije" dali značajan doprinos promociji pijačne delatnosti i pijaca kao kanala distribucije domaće hrane, a Upravni odbor je izrazio zahvalnost Akcionarskom društvu "Tržnica" i lokalnoj samoupravi Subotice kao uspešnim organizatorima manifestacije.

Članovi Upravnog odbora su značajan deo rasprave posvetili predlozima koji treba da doprinesu daljem jačanju manifestacije "Dani pijaca Srbije", odnosno modelima kako da se uovakav vid promocije pijačne delatnosti uključi što je moguće veći broj pijačnih uprava. Na kraju rasprave Upravni odbor je podržao predlog da domaćin manifestacije "Dani pijaca Srbije" u 2016. godini bude JKP "Zelenilo" iz Pančeva.

Članovi Upravnog odbor su na ovoj sednici doneli odluku da Poslovno udruženje "Pijace Srbije" krajem oktobra organizuje međunarodnu konfernciju o pijačnoj delatnosti u regionu. Skup će se održati u Beogradu, a očekuje se učešće predstavnika pijačnih asocijacija i preduzeća iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije ...

Odlučeno je i da se tokom oktobra tekuće godine realizuje istraživanje o stavovima i mišljenjima kupaca na pijacama u desetak gradova Srbije, a u saradnji sa Udruženjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije, Udruženje pijaca Srbije će nastaviti da radi na predlozima za Nacrt izmena i dopuna Zakona o komunalnim delatnostima.

Povratak...