Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Sednica Upravnog odbora

Beograd, 10.04.2019

Na drugoj ovogodišnjoj sednici, Upravni odbor Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" je razgovarao o pripremama za predstojeću konferenciju Svetskog udruženja veletržnica, koja će se od 15. do 17. maja održati u Beogradu. Tema konferencije, koja se po prvi put održava u Srbiji, je "Izazovi u lancu snabdevanja svežom hranom", a organizator je Javno komunalno preduzeće "Gradske pijace" iz Beograda.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja i direktor JKP "Gradske pijace" Beograd, Bojan Bajagić, informisao je kolege iz drugih gradova u Srbiji da će u tri programske celine ovog skupa učestvovati više od sto predstavnika veletržnica i tržnica iz celog sveta i naglasio značaj konferencije za razmenu informacija, znanja i iskustava, odnosno promociju pijačne delatnosti.

Upravni odbor je na sednici u Beogradu usvojio plan aktivnosti vezanih  za pokretanje inicijative za upis pijaca i vašara u registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije. Razmotren je i usvojen i predlog dinamike realizacije projekta „Garantovano domaće - pijace Srbije" i imenovana  radna grupa za izradu predloga Nacrta zakona o pijacama u saradnji sa Udruženjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije. 

Povratak...