Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Srbija dobila predstavniкa u bordu direкtora Svetsкe unije veletržnica

Beograd, 14.06.2021

Na izborima koji su završeni 11. juna tekuće godine, Nataša Putnik, direktorica „Veletržnice Beograd", izabrana je u bord direktora Svetske unije veletržnica (World Union of Wholesale Markets).

Srbija je tako, prvi put u istorji ove uticajne svetske asocijacije, dobila predstavnika u bordu direktora WUWM-a. U maju 2019. godine u Beogradu je održana konferencija Svetske asocijacije veletržnica. Prvi skup ove vrste u Srbiji, okupio je preko 150 učesnika iz više od 30 zemalja, a uspešni domaćin i organizator konferencije je bilo Javno komunalno preduzeće "Gradske pijace" iz Beograda.

Naredna konferencija Svetske unije veletržnica (WUWM) održaće se 25. juna u Firenci (Italija). Tema konferencije će biti „Distribucija sveže hrane u svetu posle pandemije virusa Covid-19: Izazovi, mogućnosti i putevi kako osigurati elastične i održive prehrambene sisteme i dostupnost zdravoj ishrani". Konferencija će okupiti predstavnike veletržnica iz celog sveta, uključujući i stručnjake niza međunarodnih organizacija kao što su Ujedinjene nacije i FAO.

Povratak...