Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

E-fisкalizacija u pijačnoj delatnosti

Beograd, 14.04.2022

Danas je u Privrednoj komori Srbije u Beogradu održana zajednička sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" u proširenom sazivu i Grupacijе za pijačnu delatnost Udruženja za komunalne delatnosti PKS.

Tema sastanka, kojem su prisutvovali predstavnici Ministarstva finansija i Poreske uprave Srbije, bila je primena Zakona o fiskalizaciji na pijacama. Razgovaralo se o operativnoj primeni novog modela fiskalizacije u preduzećima koja se bave komunalnom delatnošću upravljanja pijacama, odnosno pitanjima koja su od značaja za dalje nesmetano funkcionisanje pijaca i svih korisnika usluga ove delatnosti.

Predstavnici javnih i javno-komunalnih preduzeća koji su prisustvovali sastanku, konstatovali su da Poslovno udruženje „Pijace Srbije" već više od godinu dana redovno prati kompletan proces priprema za primenu Zakona o fiskalizaciji na pijacama i da, u saradnji sa nadležnim državnim organima i Privrednom komorom Srbije, korisnicma usluga, odnosno prodavcima na pijacama, plasira sve neophodne informacije.Povratak...