Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

Svečana sednica Skupštine i tematska rasprava

Beograd, 20.09.2023

U Beogradu je 20. septembra 2023. godine održana Svečana sednica Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" i tematska rasprava „Pijace novog doba". Ovaj skup, u povodu 20. godišnjice postojanja i rada, Poslovno udruženje „Pijace Srbije" organizovalo je u saradnji sa Udruženjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije.

Pored predstavnika preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću upravljanja pijacama iz dvadesetak gradova Srbije, u tematskoj raspravi su učestvovali i Žarko Malinović, pomoćnik ministra za trgovinu, usluge i politiku konkurencije u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine, kao i predstavnici udruženja i preduzeća koja se bave ovom delatnošću iz Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije.

Jedan od osnovnih zaključaka ovog skupa je da je za budućnost pijačne delatnosti od ključnog značaja jačanje veza između države, lokalnih samouprava, preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću upravljanja pijacama, korisnika usluga (poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici) i kupaca na pijacama.

U svečanom delu sednice Poslovno udruženje „Pijace Srbije" je za doprinos uspešnom radu u toku prethodne dve decenije dodelilo plakete Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastruкture, Ministarstvu finansija, Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Privrednoj кomori Srbije, Udruženju za кomunalne delatnosti Privredne кomore Srbije, Tatjani Ercegović Petrić (Privredna komora Srbije) i posthumno Branimiru Ljumoviću (Privredna komora Srbije).Povratak...