Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

PRVI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA U 2008. GODINI

Vr?ac, 08.02.2008

PRVI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA U 2008. GODINI
Prvoj redovnoj sednici Upravnog odbora Udrženja pijaca Srbije, koja je 8. fenruara održana u Hotelu “Vila breg” u Vršcu, prisustvovalo je svih devet članova ovog tela. Na dnevnom redu sastanka su bili Izveštaj o radu u 2007. godini, Program rada za 2008. godinu i priprema sednice Skupštine UPS-a.
Upravni odbor je jednoglasno usvojio Izveštaj o radu u 2007. godini u kojem se, između ostalog, konstatuje da je gotovo kompletna aktivnost Poslovnog udruženja pijaca Srbije u toku 2007. godine bila vezana za pripremu i organizaciju tematske rasprave “Strategija razvoja pijačne delatnosti u Srbiji”. Tematska rasprava je održana 10. i 11. decembra 2007. godine u “Sava centru” u Beogradu, a pripreme su počele u februaru, kada su Upravni odbor i Skupština UPS-a, na sednicama u Vrnjačkoj banji, prihvatili i verifikovali Program rada udruženja za 2007. godinu. Upravni odbor je tematski skup „Strategija razvoja pijačne delatnosti u Srbiji“ ocenio kao najuspešniji i najznačajniji događaj ne samo u toku prošle godine nego i u kompletnoj istoriji rada UPS-a. To potvrđuje i činjenica da su u radu tematskog skupa su učestvovali ministar Predrag Bubalo (Ministarstvo trgovine i usluga), ministar Slobodan Milosavljević (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede), Zoran Alimipić, gradonačelnik Beograda, prof. Dr Stipe Lovreta (Ekonomski fakultet Beograd), Bratislav Ferenčak (Urbanistički zavod Beograda), Lidija Aćimović (Odsek za organsku hranu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), prof. dr Tomislav Sudarević (Ekonomski fakultet Subotica), predstavnici pijačnih uprava iz Mađarske, Republike Srpske i Makedonije, predstavnici udruženja „KOMDEL“, „Organska Srbija“ i članovi UPS-a iz dvadesetak gradova Srbije.
Razmatrajući finansijski deo izveštaja o radu u 2007. godini Upravni odbor je konstatovao da i dalje postoji problem urednog izmirivanja obaveza vezanih za članarinu kod dela članica, te je zaključio da „zamrzne“ članstvo svim pijačnim upravama koje imaju neizmirenih obaveza po ovom osnovu u periodu dužem od jedne godine.
Upravni odbor je jednoglasno usvojio i Program rada za 2008. godinu. Najznačajnije aktivnosti vezane su za objavljivanje studije pod nazivom „Strategija razvoja pijačne delatnosti u Srbiji“ i organizovano uvođenje organski vrednije hrane na pijace.Povratak...