Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

PREZENTACIJA NOVOG NACRTA ZAKONA O TRGOVINI

Beograd, 05.08.2009

PREZENTACIJA NOVOG NACRTA ZAKONA O TRGOVINI
Predsednik Radne grupe za zakonodavstvo, Miomir Jovanović i izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije”, Savo Duvnjak, prisustvovali su u sredu, 5. avgusta na prezentaciji novog Nacrta zakona o trgovini u Privrednoj komori Srbije.

Nacrt zakona o trgovini, sa ekonomskog i pravnog aspekta, predstavili su autori profesori dr Stipe Lovreta i dr Nebojša Jovanović. Prezentacijom u Privrednoj komori Srbije je započela ravna rasprava o ponuđenim rešenjima u koja su ugrađena rešenja i standardi Evropske unije.

Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga, najavio je da će do kraja godine Zakon o trgovini biti usvojen u skupštinskoj proceduri, uz dijalog sa predstavnicima trgovine i privrede, od kojih očekuje konstruktivne ideje i primedbe.

Novi Nacrt zakona o trgovini u odeljku 7 reguiliše i trgovinu na pijacama, veletržnicama i sajmovima. Veoma je sličan rešenjima koja su ponuđena u predhodnoj verziji nacrta, te će Radna grupa za zakonodavstvo analizirati kompletan tekst i još jednom izraditi predlog primedbi o kojima će raspravljati Upravni odbor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije”.

Kompletan tekst Nacrta zakona o trgovini možete preuzeti klikom na link Nacrt zakona o trgovini.

Povratak...