Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

UPRAVNI ODBOR O NACRTU ZAKONA O TRGOVINI

Subotica, 28.08.2009

UPRAVNI ODBOR O NACRTU ZAKONA O TRGOVINI
Upravni odbor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije” je na sednici održanoj 28. avgusta u Subotici raspravljao o novom Nacrtu zakona o trgovini. Upravni odbor je radio u proširenom sastavu jer su, s obzirom na značaj teme, pozivi upućeni svim članovima udruženja i svim većim pijačnim upravama u Srbiji.

Uvodno izlaganje o Nacrtu zakona o trgovini podneo je Miomir Jovanović, predsednik Radne rupe za zakonodavstvo, pomoćnik direktora za pravne i opšte poslove u JKP „Tržnica“ iz Novog Sada. Tokom rasprave je ocenjeno da predložena zakonska rešenja nisu uvažila niz specifičnosti pijačne delatnosti, te je Radna grupa za zakonodavstvo dobila zadatak da formuliše primedbe i predloge vezane za korekcije predloga Nacrta Zakona o trgovini, koje će biti upućene Ministarstvu trgovine i usluga Republike Srbije kao predlagaču.

Tokom dvodnevnog skupa u Subotici, članovi UPS-a su posetili III međunarodni i regionalni sajam privrede, koji organizuje JKP „Subotičke pijace“, a održani su i sastanci radnih grupa za zakonodavstvo i standardizaciju.

Povratak...